Innehåller affiatelänk
Efter en dag i stugan så avlutar vi kvällen hemma. Johan var till affären och handlade lite gott. Lite ost och kex, sen gjorde vi en supergod äggpizza! Sjukt lätt att göra också! Nyttig och lätt pizza..hur bra kan det bli! 🙂
Receptet snott direkt från ICA.se kommer nedan:
Ingredienser
PORTIONER: 1 pizza
Botten
- 2 dl riven ost
- 2 ägg
Topping
- 1/2 mozzarella (à 125 g)
- 1 dl pizzasås
- 1/2 dl riven ost
- 8 skivor salami
- färsk oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Botten: Riv osten grovt. Blanda osten med äggen.
Bred ut ägg/ostsmeten till en rund botten på en plåt med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter.
Topping: Skär mozzarellan i skivor.
Bred ut pizzasåsen på pizzabotten. Lägg på mozzarella, riven ost och salamiskivor på pizzan. Lägg på 8 – 10 färska oreganoblad (för 1 pizza).
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 5 minuter.
Servera äggpizzan.
Nu sitter vi och tittar på en film innan vi ska gå och lägga oss. Påsken är helt klart bäst när det är lugnt, eller hur! 🙂
XOXO
Serveringsbrickorna nedan hittar ni HÄR!