Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Söndagens sena frukost..

Söndagar är väl bäst! Så härligt med sena frukostar efter långa morgonpromenader.:) Denna söndag efter att vi kom hem från en promenad gjorde vi scones till frukost. Hur gott?! Med Philadelphia ost och marmelad…                     Jag gjorde ofta microscones när jag var yngre, mamma ville inte gärna att vi använde ugnen om hon inte var hemma. Så då fick det bli i micron.:) Väldigt gott det med, och snabbt går det! Det var sådana scones jag gjorde imorse. Lägger till recept på microscones under bilderna nedan.  Testa vetja!

                                              XOXO 

                                              Lovisa

           

Ingredienser:  

vetemjöl 220 g 3,75 dl
salt 4 g 0,5 tsk
bakpulver 10 g 2 tsk
margarin 50 g 3,5 msk
mjölk 100 g 1 dl
ägg 50 g 1 st

  1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke.

  2. Tillsätt rumsvarmt margarin och finfördela med fingrarna eller en träslev i mjölblandningen.
  3. Knäck ägget i t.ex. ett glas och vispa ihop med mjölken med hjälp av en gaffel. Blanda ned detta i bunken och arbeta snabbt samman till en smidig deg.
  4. Platta ut degen till en rund kaka och lägg den på dubbelvikt hushållspapper. Placera kakan med papperet på en dubbelvikt kökshandduk.
  5. Skåra kakan i sex delar. Grädda den i fyra minuter på 800 W. 

                Låt svalna och ät dem nygräddade!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!