Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hem ljuva hem!

Jag som lovade att jag skulle lägga ut detta igår men så var jag på ett Såå roligt möte igår som gjorde att jag inte kunde släppa det ur tanken, satte mig och försökte få ihop detta men det gick inte bra! Haha! Ett projekt ni snart ska få veta mera om!;) SÅ till mitt hem som nog aldrig kommer aldrig bli klart, eller jag kommer nog aldrig bli helt nöjd…så kanske det är!:) Jag får nya idéer hela tiden som jag har svårt att inte förverkliga. Inredning är ju mitt stora intresse så det är klart att hjärnan aldrig kommer slutar inspireras och vilja utvecklas!

SÅ hur tänker jag kring mitt eget hem? Jo, nummer ett: Jag bor tillsammans med en man vid namn Johan så jag är väldigt noga med att vårt hem ska kännas unisex. Det måste lysa att det bor både en man och en kvinna i vårt hem. Jag skulle aldrig få för mig att ha t ex ett rosa överkast, eller en rosa fåtölj eller måla ett rum rosa (om det inte är ett barnrum såklart)..mycket för att jag inte är så mycket för rosa i inredning (förutom lite rosa i tavlor/böcker och på kläder.:) ) Men mest för att det är inte Johan över huvud taget och för att det blivit en väldigt kvinnlig färg. (Många män älskar rosa i inredning självklart, så tur dom inte bor med mig! Haha) Finns ju såå mycket färger som passar, så som grått, beige, vitt, gult, grönt och orange.:) 

Jag valde att måla vårt hem i lite olika gråa nyanser som grund, för att sedan plocka in detaljer mm i andra nyanser. Så min röda tråd i alla rum är grått, att ha samma färg men olika nyanser på väggar i ett hem ger ett lugn och det blir behagligt för ögat när man går runt tycker jag. Vissa ser mig säkert som tråkig men just nu för mig är det helt rätt.:) 

 

Mitt mål är ett elegant, klassiskt och modernt hem med vissa detaljer som gör det till ens eget, t ex tavlor  är väldigt personlig och roligt att hitta egna.  Eftersom att vi bor i ett hus från 1890 med MASSOR av gamla originaldetaljer så tycker jag att det blir en sån snygg brytning att då ställa in mycket modernt!:) Vet att jag sagt det förr!;) Det gamla kontra det moderna, mums säger jag bara! I våran soffdel ville jag få till en typ av loungekänsla (fullkomligt älskar loungekänsla!) med t ex den stora låga soffan. Många säger att man inte ska ställa in stora soffor utan jobba med flera mindre i samma rum…men nej nej känner jag! Får man plats med en stor soffa och det PASSAR i rummet, så ha det! När jag klev in första gången i det rummet som skulle komma att bli vårt  tv-rum kände jag direkt, längs denna vägg ska det stå en gigantisk låg soffa! det blev sååå bra ju!;) Haha! 

Jag tröttnar lätt på grejer….tycker egentligen inte om den egenskapen hos mig själv, inte Johan heller tror jag! Haha! Jag älskar förändring….så då är det bra att köpa vissa klassiska grejer som inte går ut tiden! T ex våra matbordsstolar har vi nu haft i 7 år! Det är den  moderna designklassikern CH24, också känd som The Wishbone Chair, av Hans J. Wegner. Kan inte komma på någon annan stol jag vill ha och den har sen 1950-talet funnits, och kommer finnas kvar forever!  Vårt matbord kan jag inte heller tänka mig något annat än det vi har från the Saarinen Collection som är en samling bord designad av Eero Saarinen för Knoll år 1957 även där från 1950-talet! Fortfarande modernt och som folk har i sitt hem! Bra jobbat Eero och Hans! 

Mysiga stora mattor ser man i nästintill alla våra rum! Det om något ger en elegant och lyxig känsla! Måttbeställ heltäckningsmattor säger jag bara!;) LOVE IT! Tips tips! Vi bytte också ut alla uttag och dimmer till fina i mässing, gör sjuuuukt mycket. Fast att dom är så små, men oj va dom lyfter rummen! Våra sitter i brösthöjd också, gammalt hus…. den tiden satte dom där istället för längst golvlisterna som vi sätter dom flesta idag. Men det är jag glad för idag när vi har så fina uttag mm dom syns så fint! 

   

                                              XOXO

                                             Lovisa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!