Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Gammal design när den är som BÄST!!

Jag bara ääääälskar gamla inredningsklassiker som funnits länge länge! Vet att jag skrivit om det förr, möbler som inte går ur tiden! 🙂 Bästa jag vet är när jag fyndat sådana guldkorn! Folk tror säkert att jag köper nytt hela tiden men nej, nej! Säkert 50% av allt vi har hemma är möbler som tidigare stått hos andra lyckliga ägare som valt att sälja vidare till oss. 🙂 Vilket jag är så glad för! Nedan ser ni lite utav möbler som står hos oss och som sattes på kartan för många år sedan!

1965 producerades denna goding, skärmens vinklar och former liknar vingar på en fladdermus, därifrån fick den sitt namn – Pipistrello, fladdermus på italienska.

 

Finsk design som började säljas hos knoll 1962. Eero Saarinen ligger bakom dessa konstverk som ni vet att jag älskar. Har setts i både mad men och vår tid är nu.

Även lampan Nessino på bilderna över som man kan finna idag, är baserad på lampan Nesso (på bilden) som designades av Giancarlo Mattioli och Gruppo Architetti år 1967.

The ball chair, Eero Aarnio 1963. Namnet Eero var tydligen öronmärkt för designers…. Dessa underbara görs inte längre, man får leta och hoppas på att hitta ett fint ex.

1960 kom denna floslampa till, man var verkligen duktig på att skapa coola former och tidlösa objekt förr!

The Pot chair designades 1959, då för övrigt min mamma är född. Arne Jacobsen är pappa till dessa!

Älskade Tulip Chair designades av Eero Saarinen för Knoll år 1957 och har genom åren tilldelats flertalet priser.

 

Bilder från Pinterest!

 

XOXO

 

Lovisa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!