Något gott tillsammans med något tråkigt..

HEEEJ KOMPISAR!!

Har helgen varit bra? 🙂 Det tycker jag helt klart min varit även fast att jag inte gjort något superspec. 🙂 Lördagen städade jag på dagen (behövdes…så var tvungen fast att det var lördag) och kvällen spenderade jag och Bernard hos Lina min syster. Johan var i Skellefteå och spelat match. Hon hade lagat såå god mat och bjöd på massa snacks och gott. Vi båda rullade hem därifrån. Eller inte Bernard för honom fick jag bära, han var sååå trött så han ville inte gå. Han är såå otroligt kvällstrött! Vi måste gå ut med honom sista gången vid 19 för att han ska vilja gå. Blir det senare vill han inte alls, då gör han inget utan bara står ute. Igår bjöd jag Lina på koreans tacos! 🙂 Det är såååå SJUKT gott så ni måste prova! Köttet är så smaskigt så jag skulle kunna äta enbart det. Jennie som var med i Sveriges mästerkock som gjort receptet! Tack för det goda Jennie! 😉  Till maten som inte var lika roligt skulle Johan se på fotboll.. så tråkigt tycker jag…men jag fick ju bestämma maten så då fick ha bestämma vad vi skulle titta på. 🙂  Nedan kommer Jennies recept!

Du behöver
Kött

  • 500 g entrecôte, i skivor
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 päron, rivet
  • 0,5 msk risvinäger (eller balsamvinäger)
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • svartpeppar, nymalen

Salsa

  • 1 rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 tomater
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-2 tsk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

sesamböngroddar

  • 150 g böngroddar (från mungböna)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön

Servera med

  • tortillabröd
  • kimchi (hemgjord eller färdigköpt)
  • isbergssallad, strimlad
  • gurka, tärnad
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Gör marinaden till köttet genom att röra samman soja, socker, sesamolja, rivet päron, vinäger samt vitlök och nymalen svartpeppar. Lägg i köttet att marinera i minst 30 minuter eller gärna över natten i kylen.
  2. Gör sedan salsan. Finhacka löken och slå vinägern över. Låt stå och dra en stund, gärna medan du förbereder böngroddarna. Finhacka sedan tomaterna, riv vitlök, finhacka koriander (även stjälkarna!) och blanda med löken. Smaka av med gochujang och salt. Låt stå.
  3. Koka upp ca 2 liter vatten. Lägg böngroddarna i ett durkslag och slå det kokande vattnet över. Skölj sedan genast i iskallt vatten tills groddarna är genomkalla. Låt droppa av och blanda sedan med sesamolja, rostade sesamfrön och salt.
  4. Stek köttet på hög medelvärme i ca 2 minuter per sida. Låt vila i några minuter innan du trancherar upp det.
  5. Värm tortillabröden på en medelvarm torr stekpanna, ca 30 sek per sida. Lägg dem under kökshandduk så de inte torkar ut.
  6. Servera det uppskurna köttet genast i varma tortillabröd med salsa, sesamböngroddar, kimchi, creme fraiche och dina favoritgrönsaker

SÅÅÅ gott är det! Ni måste prova. 🙂 Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite fint på en tallrik i ett fyllt pitabröd men då förstår ni va gott det är när jag glömde av det helt..haha!

 

XOXO

 

Lovisa

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!